Hybridiautojen myynti kasvussa

9.6.2021

Näitä autoja autoliikkeet himoitsevat - hybridit kovassa kasvussa

Käytettyjä autoja kuluttajilta autoliikkeille välittävän AutoVex.fi-palvelun tilastojen mukaan bensiinikäyttöiset autot ovat edelleen suosituimpia käytettyjen markkinoilla, mutta hybridien osuus kasvaa vauhdilla. Niiden osuus on yli tuplaantunut viime syksyn lukemista.

Kuluvana vuonna AutoVex.fi palvelun kautta myydyistä autoista 63,2 prosenttia oli bensiinikäyttöisiä ja 27,2% prosenttia dieselkäyttöisiä. Hybridien osuus oli jo 8,8 prosenttia, ja huomattavaa on, että osuus on yli tuplaantunut AutoVexin viime syksyn lukemista – tuolloin hybridien osuus oli ainoastaan 4 prosenttia.

Myydyimpien autojen listaukset löydät kirjoituksen alaosasta.

”Hybridiautojen myynnin voimakas kasvu viime vuosina alkaa nyt selvästi näkymään käytettyjen autojen markkinalla. Myyntitilastoja tarkastellessa selviää, että hybridit ottavat nyt selkeää jalansijaa bensiini- ja dieselautoilta, ja herättävät myös palvelussamme autoliikkeiltä keskimääräistä enemmän kiinnostusta” toteaa Niko Mättö AutoVexiltä.

Sähköautojen suosio ei vielä näy käytettyjen markkinoilla

Uusien autojen myynnissä näkyvä, voimakas sähköautojen kasvukäyrä ei ainakaan vielä näy käytettyjen markkinoilla. AutoVexin välittämistä autoista sähkökäyttöisiä oli ainoastaan 0,5 prosenttia, mutta niiden osuus tulee kasvamaan tulevina vuosina merkittävästi.

Kilpailuta autoliikkeet ilmaiseksi >>

Dieselit eniten ajettuja - bensiiniautot halvimpia 

AutoVexin tilastot näyttävät, että eri käyttövoimalla kulkevat autot eroavat hyvin paljon toisistaan. Hybridiautot ovat odotetusti kaikista tuoreimpia, keski-iän ollessa noin 4 vuotta ja ajokilometrit 58.000 km. Dieselautoilla on ajettu eniten, vajaa 130 000 km, kun taas bensiinikäyttöiset ovat rullanneet tietä 82 000 km. Hieman yllättäen, molempien käyttövoimien keskimääräinen ikä on kuitenkin sama, noin 7 vuotta.

Hintoja tarkastellessa selviää, että myydyt dieselautot ovat huomattavasti arvokkaampia kuin bensiiniautot. Bensiiniautojen mediaanihinta oli 12 200 euroa, kun taas dieseleiden peräti 19 100 euroa, joka on yllättävän lähellä huomattavasti uudempien ja vähemmän ajettujen hybridiautojen, 21 050 euron keskihintaa.

”Dieselautojen korkeampi keskihinta selittyy pääsääntöisesti sillä, että suuri osa myydyistä autoista on suurempia premium-segmentin autoja, kuten Audi A6 ja BMW 5-sarjalaisia. Myydyistä hybrideistä taas peräti 50 % prosenttia koostuu pienemmistä ja jo uutena edullisemmista autoista, kuten Toyota Yariksesta ja Hyundai Ioniqista”, Roope Lakaniemi AutoVexiltä selventää.

Tutut mallit suosikkeja - Premium merkit myös kärkikahinoissa

Käytettyjen autojen kauppa käy tällä hetkellä todella vilkkaana ja vaihtoautoista on jopa pulaa markkinoilla. Autoliikkeet hamstraavat pääosin tuttuja suosikkeja, ja tämä näkyy selvästi AutoVexin tilastoissa. Tämän vuoden ylivoimaisesti eniten myyty merkki on Volkswagen, ja heti perässä tulevat Toyota ja Skoda. Premium merkit ovat myös vahvasti edustettuina, kun eniten myytyjen merkkien listalle kipuaa myös BMW, Volvo, Audi ja Mercedes-Benz.

 

Kilpailuta autoliikkeet ilmaiseksi >>

 

Mediaanitilastoja myydyistä autoista

Hinta: 14 850 €

Kilometrit: 92 500 km

Vuosimalli: 2015

 

Käyttövoimaosuudet

Bensiini: 63,2 %

Diesel: 27,2 %

Hybridi: 8,8 %

Sähkö: 0,5 %

Kaasu: 0,3 %

 

Bensiini-autojen mediaanit

Hinta: 12 200 €

Kilometrit: 82 000 km

Vuosimalli: 2015

 

Diesel-autojen mediaanit

Hinta: 19 100 €

Kilometrit: 127 500 km

Vuosimalli: 2015

 

Hybridi-autojen mediaanit

Hinta: 21 050 €

Kilometrit: 57 560 km

Vuosimalli: 2018

 

Top-10 myydyimmät merkit

 1. Volkswagen
 2. Toyota
 3. Skoda
 4. BMW
 5. Volvo
 6. Audi
 7. Mercedes-Benz
 8. Ford
 9. Kia
 10. Hyundai

Top-5 bensiini (suosituimmat mallit)

 1. Volkswagen Golf
 2. Toyota Yaris
 3. Skoda Octavia
 4. Ford Fiesta
 5. Mercedes-Benz C-sarja

Top 5- diesel (suosituimmat mallit)

 1. Volvo XC60
 2. BMW 5-sarja
 3. Skoda Octavia
 4. Audi A6
 5. Volkswagen Passat

 


Kilpailuta autoliikkeet ilmaiseksi >>


Haluatko lukea lisää? 

Blogistamme löytyy autoilijalle tietoa ja vinkkejä vaikka kuinka. Siirry tästä selaamaan aiheita:

SELAA BLOGIA >>